Általános nevezési feltételek


Nevezés

A kiállításra nevezés az FCI és a MEOESZ érvényes Kiállítási Szabályzatának megfelelően történik, az online rendszerben  történő nevezéssel a kutya tulajdonosa vállalja azoknak betartását és magára nézve kötelezőnek ismeri el azt. 

A kiállítási szabályzat értelmében a nevezés nem visszavonható, másra nevezőre, illetve más kutya nevezésére át nem ruházható.


A kiállításra kizárólag FCI származási lappal rendelkező kutyák nevezhetők be, egy kutya egy osztályba nevezhető.

Nevezni csak online, postai úton, kiemelt kiállításokon és személyesen a MEOESZ központjában van lehetőség.
Faxon és e-mailen érkező nevezéseket nem áll módunkban elfogadni. A nevezés egy bizonyos kutyára szól, a kutyák cseréjére csak kivételes esetben van lehetőség, ha azt a rendező szervezet engedélyezi.

MEOESZ - Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
Kapcsolat: https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37

FCI -
Fédération Cynologique Internationale
Kapcsolat: http://www.fci.be/en/Contact-98.html

Online nevezés


A nevezéshez előzetes regisztráció szükséges, majd ezt követően a rendszerbe történő bejelentkezés után lehet nevezni.
Az online rendszerben érvényesen nevezni csak úgy lehet, ha a nevezési díjak fizetése is megtörténik (online bankkártyás fizetés), amennyiben ez nem történik meg vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat, a rendszer automatikusan törli a nevezést.
A sikeres nevezést és fizetést követően a rendszer e-mailben elküldi az ehhez kapcsolódó számlát, amely azonban nem minősül nevezési visszaigazolásnak, csak a nevezés és fizetés tényét igazolja.
A visszaigazolásokat (a visszaigazolás linkjét) e-mailben a nevező a kiállítást megelőző héten kapja meg. A kiállítás előtti utolsó hétig a nevezések feldolgozása folyamatos, ennek aktuális állapotáról a nevezők az online nevezési felületen tájékozódhatnak.

A nevezések adatai


Az online nevezés során megadott adatok helyességért a nevező felel. A nevezési határidők lejárta után nincs lehetőség az adatok módosítására.


Az ún. regisztrált felhasználó maga a  nevező, a nevezőnek és a kutya tulajdonosának minden esetben meg kell egyeznie. A nevező által hibásan felvitt adatokért és az azokban előforduló hibákért nem vállaljuk a felelősséget. Amennyiben a nevezésben a származási laptól eltérő információt találunk, azt automatikusan javítjuk.

Nevezések módosítása


A nevezőnek lehetősége van a nevezést és fizetést követően a nevezés módosítására, amennyiben a rendező szervezet ezt engedélyezte, és még van érvényes nevezési határidő az adott kiállításhoz (Módosítható nevezések oldalon) az alábbiak szerint:

  • Osztály módosítása - a kiállítás Rendezője által meghatározott Átsorolási díj ellenében van erre lehetőség
  • Kutya cseréje - csak akkor van lehetőség, ha a kiállítás Rendezője ezt engedélyezi az adott kiállításon, ebben az esetben az által meghatározott Kutya csere díj ellenében
  • Dátum módosítása - kiállítási nap cseréje, csak akkor engedélyezett, ha a kiállítás Rendezője egyszerre egymást követően több kiállítást tart és a kiállítási napok közvetlenül egymást követik, valamint ezek között engedélyezi a kiállítási nap cseréjét, ebben az esetben az általa meghatározott díj ellenében van erre lehetőség

Nevezési díj

A nevezési díj kategória tekintetében az a nap irányadó, amikor a teljes  nevezési díj befizetésre kerül. Részleges befizetés esetén az a nap számít, amikor a teljes összeg befizetésre kerül. A nevezési díj teljes összegéről a fizetés előtt tájékoztatjuk a nevezőket, ezért utólagosan nem tudunk elfogadni ezzel kapcsolatos reklamációt.

Nevezést csak a teljes nevezési díj befizetése esetén tudunk elfogadni.

Fizetési mód

Online fizetési mód esetén csak kártyás fizetést tudunk elfogadni, banki átutalást nem.

A banki átutalás költségeit nem áll módunkban átvállalni.
A nevezési díjat távollét esetén is be kell fizetni.

Amely kutya nevezési díja az utolsó nevezési határidőig nem érkezik be, vagy csak egy része kerül teljesítésre, annak nevezése nem kerül a katalógusba, így kutyája nem állítható ki a kiállításon.

Amennyiben a kiállítás a kialakult helyzet miatt véglegesen törlésre kerülne (nem kerül megtartásra későbbi időpontban), a nevezési díjak 20%-os banki kezelési költség levonása után visszautalásra kerülnek.

Korhatár


A korhatár megállapításánál a bírálat napja az irányadó.

Állategészségügy


A Magyarországon érvényben lévő állategészségügyi szabályoknak megfelelően, az érvényes veszettség elleni védőoltás(ok) igazolása kötelező a kiállítás területére való belépés előtt! Az országba való belépés EU és nem-EU országokból a hatályos jogszabályoknak és törvényi előírásoknak megfelelően történik.

Vágott farkú és fülű kutyák részt vehetnek a kiállításon, a nem vágott farkú és fülű kutyákkal együtt kerülnek elbírálásra.

Link: https://nevezes.dogshow.hu/page-anf
Rövid link: https://nevezes.dogshow.hu/P-681
Utolsó módosítás: 2022-12-07